Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

RF tarafından apis cezasına mahküm etilgen ressam Zizanıñ ailesi onen bağlanıp olamay


Bogdan Ziza
Bogdan Ziza

Noyabrniñ başında Ziza Rusiyeniñ Perm şeerindeki 29-ncı tüzetüv cezahanesinde bulunğanı haber etilgen edi

Rusiye tarafından 15 yıl apis cezasına mahküm etilgen kezlevli ressam Bogdan Ziza ile bir aydan berdi iç bir bağ yoq. Bunı "Suspilne Qırım"ğa siyasiy mabüsniñ tatası Aleksandra Barkova haber etti.

"Rostovdan etap etilgen vaqıttan berli bağ yoq. Oktâbrniñ 27-nden", - dep ayttı o ve bugün Ziza 29 yaşını toldurğanını bildirdi.

İyünniñ 6-nda Rusiye mahkemesi kezlevli ressam Bogdan Zizanı tuvğan şeerinde keçirgen cenkke qarşı aktsiyası içün 15 yıl apis cezasına mahküm etti.

2022 senesi mayıs ayında Kezlevli Bogdan Ziza Kezlev memuriyetiniñ binasınıñ fasadında mavı ve sarı boya ve yanıcı qarışmanıñ izleri aşkâr etilgen zaman Rusiye quvetçileri tarafından yaqalandı. Ertesi künü Qırım televizionı kezlevliniñ qırımlılar ögünde "tövbesini" kösterdi. Bu kibi videolar Rusiyeniñ Ukrayinağa qarşı büyük istilâsı başlanğandan berli Rusiye tarafdarı telegram kanalları ve haber vastalarında cenkke qarşı narazılıqlarğa açıq takbih kibi sıq-sıq rastkelinir. Bogdan Zizanıñ yaqınları onıñ üzerinde bedeniy küç qullanğanına dair alemetlerni körip, onıñ iskencege ögratılması ihtimalınıñ olğanını bildirdiler. Tutulğan soñ Bogdan Zizanı başta "Rusiye silâlı quvetlerini itibardan tüşürgeni" içün para cezasına mahküm ettiler, soñra tevqif ettiler. O vaqıttan berli o SİZO-da buluna. Bogdan Rusiye Ceza qanunnamesiniñ üç maddesine binaen qabaatlana. Qabaatlavlar arasında terrorcılıq da bar, bunıñ içün o 15 yıl apis cezasına mahküm etile bile.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG