Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda üç yañı koronavirus hastası qayd etildi, bala hastalandı


Qırımnıñ Aqmescit ve Aqşeyh rayonında üç yañı koronavirus hastası qayd etildi. Bu aqta aprelniñ 16-nda Qırımnıñ Rusiye yolbaşçısı Sergey Aksenov bildirdi.

«Daa evel tasdıqlanğan hastalarnen yaqından alâqada oldılar. Bağda olğan tuvğanları ve tibbiyet hadimleri qayd etildi, olar tibbiy közetüv altında buluna», – dedi o.

Aksenovnıñ bildirgenine köre, eki hasta Aqşeyh rayonında yaşağan bir qorantanıñ azaları ola, daa bir hasta Aqmescitte bar – Moskvadan kelgen babası qızını yuqturdı.

Böylece, al-azırda Qırımda 37 koronavirus hastası qayd etildi, 24-ü ketirildi, 13 hasta yerli ola. 15 kişi tüzelip yahşı oldı, daa 14 kişi tedaviylene.

Aqyarda sekiz koronavirus hastası qayd etildi.

Qırımda özüni izolâtsiya etüv rejimi aprelniñ 30-na qadar, Aqyarda ise aprelniñ 19-na qadar uzatıldı.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG