Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda daa dört COVID-19 hastası qayd etildi, aralarında eki yaşında bala bar


Qırımda soñki künde dört COVID-19 hastası qayd etildi. Bu aqta Qırımnıñ Rusiye yolbaşçısı Sergey Aksenov yañı koronavirus yuqunçınıñ tarqaluvına qarşı operativ ştab toplaşuvında bildirdi.

Onıñ aytqanına köre, hastalar arasında Qurman rayonı hastahanesiniñ emşiresi, qorantası Çitadan Keriçke qaytqan eki yaşında bala ve Saq rayonınıñ Avel (Krımskoye) köyündeki kilse horınıñ eki iştirakçisi bar.

Umumen Qırımda 104 yañı koronavirus hastası qayd etildi, Aqyarda – 85, bir hasta vefat etti.

Qırımda ve Aqyarda bir çoq müessise ve teşkilâtnıñ faaliyetini toqtatqan ve vatandaşlarnı özüni izolâtsiya etmege mecbur etken yüksek seviyeli azırlıq rejimi mayısnıñ 11-ne qadar devam ete.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG