Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda COVID-19 hastalarınıñ sayısı artmağa devam ete, 361 yañı hasta qayd etildi – akimiyet


Aqmescitte acele yardım maşinası, nümüneviy arhiv fotoresimi
Aqmescitte acele yardım maşinası, nümüneviy arhiv fotoresimi

Qırımda sentâbrniñ 28-nde saba 361 yañı COVID-19 hastası qayd etildi, bir kün evelsi hasta sayısı doquz kişi az edi.

Bu aqta Rusiye kontrolindeki Qırım yolbaşçısı Sergey Aksenov bildire.

«307 hasta tibbiy yardım içün muracaat etkende qayd etildi, 54 kişi daa evel qayd etilgen hastalarnen alâqada oldı. Bir künde 432 insan tüzeldi, bütün müddet devamında 67 435 kişi yahşı oldı», – dep yazdı Aksenov içtimaiy ağlardaki saifelerinde.

Qırımnıñ Rusiye sağlıq nazirliginiñ malümatına köre, keçken künü yarımadada 11 insan koronavirustan vefat etti, pandemiya devamında 2559 insan keçindi. Bir kün evelsi koronavirustan vefat etken 7 hasta ve qayd etilgen 352 yañı COVID-19 hastası aqqında haber etilgen edi.

Qırım ve Aqyardaki Rospotrebnadzor idaresi bildirgenine köre, Qırımnıñ bir çoq rayonında koronavirus vaziyeti kerginleşti. Müessise, Qırımda dördünci koronavirus dalğası beklenile, lâkin qırımlılar daa az aşı olmağa başladı, dep qayd etti.

Rusiye nezareti astındaki Qırım ve Aqyar akimiyetiniñ koronavirus tarqaluvına dair statistikasını halqara teşkilâtlar ve diger mustaqil menbalar tasdıqlamay. Ukraina aq qorçalayıcıları Qırımnıñ Rusiye akimiyeti hasta sayısını eksiltip bildire, dep bildirgen edi.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

COVID-19 koronavirus yuqunçı

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG