Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

"QırımSOS": Qırım mekteplerinde sığınaqlar taleberlerniñ ana-babalarınıñ parasına donatıla


Qırım mekteplerinde sığınaqlar taleberlerniñ ana-babalarınıñ parasına donatıla. Bunı "QırımSOS" uquq qoruyıcı teşkilâtınıñ reisi Oleksiy Tilnenko haber etti.

"QırımSOS"qa malüm olğanı kibi Qırım mekteplerinde ana-baba topluşuvlarında sığınaqlarnı donatmaq içün para toplamağa çağırğanlar", - dedi Tilnenko.

Uquq qoruyıcalarnıñ malümatına köre, yarımadanıñ şeerlerinde yalıñız mekteplerde degil, em de ticaret merkezlerinde, büyük tükânlarda ve cemaat yerlerinde sığınaqlar donatıla

Keçken afta Qırımda noyabrniñ 22-nece aprel ayında tayin etilgen terror telükesiniñ yüksek ("sarı") seviyesini uzattırdılar.

Ötən həftə Krımda noyabrın 22-dək aprel ayında tətbiq edilən terror təhlükəsinin yüksək (“sarı”) səviyyəsi uzadılıb.

Oktâbrniñ 19-nda RF prezidenti Vladimir Putin işğal etilgen Donetsk, Lugansk, Zaporijjâ ve Herson vilâyetlerinde arbiy vaziyetniñ tayin etilmesi aqqında ferman imzalağan. Bunı o RF Telükesizlik Şurasınıñ oturışında çıqışta bulunğanda bildirdi.

Bundan ğayrı Putin işğal etilgen Qırım ve Aqyarda ve Rusiyeniñ Ukrayina ile sıñırdaş olğan bir sıra bölgelerde "orta seviyeli cevap tedbirlerini" tayin etti.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
XS
SM
MD
LG