Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımdaki Rusiye mahkemesi advokat Ladinniñ apiske alınmasına şikâyetni qanaatlendirmedi – uquq qoruyıcılar


Advokat Aleksey Ladin
Advokat Aleksey Ladin

Rusiye Federatsiyası tarafından teşkil etilgen Qırım Yuqarı mahkemesi advokat Aleksey Ladinniñ apiske alınmasına şikâyetini qanaatlendirmedi, dep bildire "Qırım esnası" uquq qoruyıcı teşebbüsi.

Rusiye mahkemesi Rusiye kontrolindeki Aqmescit Kiyev rayon mahkemesiniñ Ladinni Rusiye Federatsiyası Memuriy cinayetler kodeksiniñ 20.3 maddesine istinaden Rusiye akimiyeti tarafından terroristik dep tanılğan Noman Çelebicihan adına göñülli batalyonınıñ timsallerini derc etkeni içün qabaatlı tanılğanına dair şikâyet arizasını baqıp çıqtı.

Mahkeme esnasında imayesi bir sıra vesiqalarnı kirsetmek, em de mütehassıs Çudina-Şmidt ve alternativ hulâsa bergen mütehassısnı sorğuğa çağırmaq muracaat etti. Mahkemede mütehassıslarnı çağırmaqtan red etildi.

Ladin çıqışında mahkemeciniñ diqqatını Çudina-Şmidt mütehassısınıñ Ladinniñ neşirinde yasaq etilgen timsaller bar degen hulâsasına kelgen usul ve usullarnıñ añılmamasına celp etti. O, Rusiye Yuqarı mahkemesiniñ qararına da diqqat çekti, o, Noman Çelebicihan batalyonınıñ timsallerini tafsilâtlıca tarif etti ve Ladinniñ neşirinde tek bir element bar — qırımtatar tamğası, o yasaq etilgen timsal degil.

Bundan da ğayrı, imaye, advokat Aleksey Ladinniñ tutuluvı ve protokol tizilüvi vaqtında imaye aqqınıñ bozuluvına diqqat ayırdı. Onıñ vekili, advokat Emil Kurbedinov bozuvlarnı "kerçekten de ayıp" dep adlandırdı, Ladin özü ise, oña mudafaa aqqını temin etmek içün defalarca berilgen muracaatlarğa "Ekstremizmge qarşılıq Merkeziniñ" hadimleri "ne isteseñ yaz" dep cevap bergenini qoştı.

Mahkemeci Natalya Kuçerenko, toplaşuv odasına ketken soñ, birinci instantsiya mahkemesi, quvetçiler tarafından taqdim etilgen delillerni doğru añlatqanı ve mustaqil advokat Ladinniñ qabaatını doğru belgilegenini bildirdi.

Advokatnı 2023 senesi oktâbrniñ 13-nde Aqmescitte "Rusiye ordusını itibardan tüşürüvde" ve "ekstremist timsallerni tarqatuvda" qabaatlap tuttılar.

Rusiye kontrolindeki Aqmescitniñ Kiyev rayon mahkemesi Aleksey Ladinni 45 biñ ruble para cezasına mahküm etti ve 14 künge apiske aldı. Onıñ imayecisi, qırımlı advokat Emil Kurbedinov bu qararnı Rusiye tarafından teşkil etilgen Qırım Yuqarı mahkemesinde itiraz etti. Amma o, istinaf şikâyetini red etti.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG