Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımdaki mahkeme Yalta sakininiñ evinde tintüv keçirmek qararını qanunğa uyğun dep tanıdı


Elina Mamedova
Elina Mamedova

Kreml kontrolindeki Qırım Yuqarı mahkemesi Yalta sakini Elina Mamedovanıñ evinde tintüv keçirmege izin bergen mahkeme qararına qarşı bergen şikâyet arizasını red etti. Bu aqta Qırım.Aqiqat mühbiri haber ete.

Noyabrniñ 28-nde «VKontakte» içtimaiy ağında paylaşqan bir qaç yazı içün nefret ve duşmanlıq doğurğanında qabaatlanğan Elina Mamedovanıñ dairesinde tintüv keçirildi, tiş fırçısı alındı.

Bu sene iyünniñ 13-nde Rusiye FSBsi hadimleri Elina Mamedovanı Autka (Çehovo, Yalta) köyündeki evini tintken soñ tuttılar. Rusiye Tahqiqat komitetinde olğan sorğudan soñ onı yiberdiler.

Mamedovağa qarşı Rusiye Ceza kodeksiniñ 282-nci maddesiniñ 1-inci qısmı boyunca «VKontakte» içtimaiy ağında 2014 ve 2015 seneleri paylaşqanları içün cinaiy iş açıldı.

Noyabrniñ 15-nde Rusiye Devlet dumasınıñ deputatları paylaşuv içün cinaiy mesüliyetni lâğu etecek qanun leyhasını birinci oquvda qabul etti. Bu sene iyünniñ 7-nde olğan canlı yayında Rusiye prezidenti Vladimir Putin bunıñ kibi areketler içün cezalar «marazm ve absurd» olmamalı, dedi.

XS
SM
MD
LG