Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda yedi yañı koronavirus hastası qayd etildi


Tünevin Qırımda yedi yañı koronavirus hastası qayd etildi, bildire Rusiye nezaretindeki Qırım başı Sergey Aksönov.

Onıñ malümatına köre, olardan altısı insanlarnıñ laborator skriningi yapılğanda, bir danesi - hasta tibbiy yardım içün muracaat etkende qayd etildi. Beş adise evel qurucılar arasında qayd etilgen hastalıq merkezinen alâqa bulunğanlardır. Hastalarnıñ episi infektsiya hastahanelerine qoyuldı.

Qırım ve Aqyardaki Rospotrebnadzor idaresiniñ yolbaşçısı Dmitriy Krutikov bildirgeni kibi, altı adise Aqmescitte ve birisi Kezlevde qayd etildi.

Böylece, bugünge qadar Qırımda 399 koronavirus hastası qayd etildi. 29-ı çetelden keldi, 74-ü Rusiyeden kelgen ve olarnen alâqada olğan şahıslarda qayd etildi. Bütün müddet devamında 259 adam yahşı oldı, 11 COVID-19 ile hasta patsiyet vefat etti, olarnıñ üçü - koronavirusnıñ özü sebebinden.

Aqyarda COVID-19 adiseleri 168-gece arttı. 136 adam yahşı oldı, 3 adam vefat etti.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG