Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda qanunsız areketler içün 60 cinaiy iş açıldı – Baş prokuratura


Prokuratura Qırım regionında yüz bergen qanunsız areketleri içün 60 cinaiy iş baqmaqta.

Bunı Ukraina Baş prokuratorasınıñ matbuat-hızmeti bildire.

Baş prokuraturanıñ arbiy saasında uquqlarğa riayet etüvi nezareti boyunca Baş idaresiniñ yolbaşçısı Petro Voznükniñ bergen malümatına köre, bugünki künde prokuratura organlarınen mahkemeden evel taqiqatlarnıñ Yekâne reyestrine Qırımda Ukraina Silâlı quvetleriniñ arbiy qısımlarınıñ basıluvı, diversiyalarnıñ etüvi, mahkemelerniñ zaptı, silâlarnıñ tutıp aluvı ve devlet hainligi ile bağlı cinaiy işler kirsetildi ve taqiqat etile.

Bundan da ğayrı, onıñ aytqanı kibi, Qırımdan alıp çıqarılğan Ukraina Silâlı quvetleriniñ arbiy mülkiyetiniñ esalet bozuluvı boyunca taqiqatlar alıp barıla.

«Şimdi Ukraina qıtasına yarımadada olğan 5,2 biñ arbiy tehnikadan tek 201 çıqarıldı. Onıñ büyük bir qısmı bozuqtır. Arbiy tehnikanıñ esalet bozuluvı boyunca taqiqatlar ve hızmet teşkerüvler alıp barıla», – dedi Voznük.

Bunıñnen beraber o, yerli mudaafa-sanayi müessiselerde yapılğan arbiy tehnikanıñ Rusiye silâlı quvetlerine teslim etüv imkâniyetini red ete.

«Ukraina ve rusiye tarafları arasında olğan muqavelerge baqmadan,Rusiye Federatsiyasınıñ silâlı quvetlerine bu yıl iç bir detal ya da alet berilmegen edi. Rusiye ordusınıñ ukrain OPK vastası ile teminlevi aqqında malümat aqiqat degildir», – dep işandırdı Vaznük.
XS
SM
MD
LG