Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda musulmanlarnıñ evlerinde keçirilgen tintüvler: tutulğanlarnıñ tuvğanları Ukraina pasportları alınğanı aqqında bildire


Qırımda musulmanlarnıñ evleri tintile, 2021 senesi fevralniñ 17-si
Qırımda musulmanlarnıñ evleri tintile, 2021 senesi fevralniñ 17-si

Fevralniñ 17-nde saba Qırımda Rusiye quvetçileri tintüv keçirgen musulmanlar mahsus hızmetlerniñ hadimleri olarnıñ Ukraina pasportlarını aldı, dep bildire.

Bu aqta «Qırım birdemligi» birleşmesi Qırım.Aqiqatqa haber etti.

«Er şey baqıp, vesiqalarnı ve bütün pasportlarnı alğanlar. Ukraina pasportımnı bermedim, olar qarıştırıp tapqanlar ve alıp ketkenler. Aqayımnı alıp ketkende bir şey demediler, bir şey aytmağa mecbur degil ekenler», – dep bildirdi birleşme faallerine tutulğan Azamat Eyupovnıñ ömür arqadaşı.

Pasportlar alınğanını tutulğan Timur Alkabovnıñ soyu da haber etti: «Pasportlar, cep telefonını alğanlar, şaatlar olarnıñ edi».

Fevralniñ 17-nde saba erte yarımadanıñ bir qaç rayonında Rusiye quvetçileri musulmanlarnıñ evlerine keldi. Tahqiqat tedbirleri keçirilgende tutulğan insanlarnıñ tuvğanlarına berilgen malümatqa köre, olar Rusiye Ceza kodeksiniñ 205.5 maddesine istinaden (Terror teşkilâtınıñ faaliyetini teşkil etüv ve böyle teşkilâtnıñ faaliyetinde iştirak etüv – muar.) qabaatlana.

Qırım Muhtar Cumhuriyeti ve Aqyar prokuraturası fevralniñ 17-nde Qırımda keçirilgen kütleviy tintüvler sebebinden cinaiy tahqiqat başlatıldı, dep bildirdi.

XS
SM
MD
LG