Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda «Hizb-ut-Tahrir» yasaq olacaq – Temirgaliyev


Rusiyede terroristik olaraq tanılğan «Hizb-ut-Tahrir» islâm firqası Qırımda da yasaq olunmalı, dep ayttı tanılmağan Qırım Cumhuriyetiniñ birinci «baş nazir muavini» Rustam Temirgaliyev, dep bildire «İnterfaks».

«Qırım Rusiye Federatsiyasınıñ qısımı ola, demek mında da federal qanunlarına riayet etmek kerek. Eger de bu firqa Rusiyede yasaq olğan olsa, demek Qırım Cumhuriyetinde de yasaq olunmalı», – dedi Temirgaliyev.

Neşirde yazılğanı kibi, islâm devletini – halifatnı – meydanğa ketirmek istegen «Hizb-ut-Tahrir» Qırım bölügi resmiy olaraq qayd olunmasa da, yarımadada 10 yıl devamında faaliyet köstere edi. Onıñ iştirakçileri konferentsiyalarnı keçire, Aqmescitte mitinglerge toplana ve gazetanı çıqara ediler.

Temirgaliyev qayd etti ki, soñki yılları «Hizb-ut-Tahrir» Qırım musulmanlarına pek tesir etmey edi. «Bir vaqıtları teşkilât faal inkişaf ete edi, amma şidmi qırımtatar cemaatı arasında büyük tesiri körünmey. Men bellesem, şimdi insanlar öz istegi ile onıñ terkibinden çıqacaqlar», – dediTemirgaliyev.
XS
SM
MD
LG