Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda COVID-19 hastalarınıñ sayısı artmağa devam ete


Yalta
Yalta

Qırımda 11 yañı koronavirus hastası qayd etildi. Bu aqta Qırımnıñ Rusiye yolbaşçısı Sergey Aksenov Facebookta bildire.

«3 hasta tibbiy yardım içün muracaat etkende, 2 hasta qırğınlıq ile küreş tedbirleri neticesinde qayd etildi, 2 hasta çetelden keldi, 4 hasta sağlam insannıñ skriningi neticesinde qayd etildi. Hastalar hastahanege alındı, alâqada olğanlar belli, profilaktika tedbirleri keçirile», – dep aytıla haberde.

Qırımda 723 yañı koronavirus hastası qayd etildi. 565 insan tüzeldi.

İyülniñ 3-nde Qırımda COVID-19 pandemiyası başlağanından berli 30 kişi vefat etti.

Daa evel iyülniñ 1-nden itibaren Qırımda koronavirus pandemiyası sebebinden işini toqtatqan akvapark, SPA-kompleksleri ve saunalar açılacaq, dep haber etildi.

Qırım akimiyetiniñ qayd etkenine köre, iyül ayında yarımada milliondan bir buçuq millionğa qadar turistni qabul ete bile.

Bu mevsimde Qırımda 400 plâjdan ziyadesini açmağa tüşüneler, akimiyet olar koronavirus pandemiyası şaraitlerinde qırğınlıq ile küreş tedbirlerine riayet etecek, dep işandıra.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG