Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda 100 koronavirus adisesi qayd etildi - Aksönov


Сергей Аксенов
Сергей Аксенов

Aprelniñ 30-ında Qırımda sekiz yañı koronavirus adisesi qayd etildi, böylece umumen 100 adise oldı, bildirdi mayısnıñ 1-isinde rusiyeli Qırım başı Sergey Aksönov.

Onıñ aytqanına köre, yedi hasta evelce tasdıqlanğan COVID-19 adiseleri boyunca epidemiya qarşı tedbirler ve laboratoriya skriningleri yapılğanda tayinlendi. Olardan dörtü aile merkezlerinen bağlı; üçü - ekimler; birisi Ukraina qıtasından keldi.

"Bütün hastalar infektsiya hastahanelerine qoyuldı. Rospotrebnadzor mutehassısları epidemiologiya tetqiqatını yapa, alâqa daireleri belgilendi", - dedi Aksönov.

Qırımda aprelniñ 30-nda daa üç yañı COVID-19 hastası qayd etildi. Aralarında ağırayaqlı qadın bar.

Böylece, Rusiye akimiyetiniñ malümatına köre, aprelniñ 30-nda Aqyarda 84 koronavirus hastası bar, Qırımda – 92.

Qırımda bir çoq müessise ve teşkilâtnıñ faaliyetini toqtatqan ve vatandaşlarnıñ özüni izolâtsiya etmesini belgilegen yüksek seviyeli azırlıq rejimi devam ete. Aqyarda bu rejim mayısnıñ 30-na qadar uzatıldı.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG