Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda Özü suvı içün para tölemege istemeyler


Öz başına tayinlengen Qırım akimiyeti Ukraina ile suvnen teminlev meselelerni çezmege tırışmay. Bunı Radio Svoboda yaınında berilgen intervyüde Prezident Memuriyeti başınıñ muavini vazifesini eda etken, «Batkivşçina» firqasınıñ deputatı Andriy Sençenko bildirdi.

Onıñ aytqanına köre, al-azırda Qırım, añlaşmanı imzalamaq ve suv borcunı, bu ise tahminen 1,5 mln grivna, ödemek yerinde, onı qanunsız sürette qullana.

«Şimdi ne ola. Suv birinci pompa stantsiyasına qadar bara, anda onı Qırım şimalinde olğan kanallar vastası ile hırsızlaylar. Bugünge endi million grivna miqdarında suvnı qullandılar, zararını ise «Ukrsuvhoc» köre», – dey Andriy Sençenko.

Onıñ aytqanına köre, suv teminlevi ile bağlı olğan meselelerniñ çezilmemesi ilk evelâ yarımadanıñ köy hocalğına zarar ketire bile.

«Maña şimdi Qırım şimalinden telefon açıp: «Bereketimiz yoq ola», – dep aytalar. Biz deymiz: sual yoq, amma biznen añlaşma tizmek içün Qırımdan kimse kelmey. Biz şimdi işğal meselesi aqqında aytmaymız. Qırım ükümeti bu añlaşmanı er yıl ukrain ükümeti ile imzalay edi. Çünki buña sebepler de bar, masraflar ve ilâhre. Kimse kelmey», – dep izaat bere Andriy Sençenko.
XS
SM
MD
LG