Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım Ukrainağa bazı elektriçkalarnı lâğu etti


2014 senesi aprel 1-den tanılmağan Qırm Cumhuriyetiniñ demiryol taşuv memuriyeti bir taraflı sürette şeyer civarı boyunca seferlerni qısqarttı.

Bunı Pridneprovsk demiryol matbuat-hızmeti bildirdi.

Aqmescit motorvagon depo erkânı tarafından idare etilgen şeer civarı boyunca marşrutnıñ qatnavı qısqartıldı.

«Böyle qararlarnıñ neticesinde Qırım yarımadasınıñ Novoalekseyevka – Solönoye Оzero stantsiyaları arasında Ukrainanıñ qıtaiy qısımınen demiryol alâqası toqtatılacaq. Böyleliknen, şu stantsiyalar arasında yaşağan insanlarnıñ şeer civarı trenlerni qullamanğa çareleri olmaycaqtır», – dep aytıla beyanatta.

Bundan da ğayrı Melitopol–Aqmescit–Melitopol şeer civarı trenleriniñ bir qısmı lâğu etildi. Aqmescit–Novoalekseyevka–Aqmescit şeer civarı yurgen 3 treni şimdi Solönoye Оzero stantsiyasına qadar, 2-si Canköygece baracaqtır. Cankoy–Vadim–Canköy marşrutı boyunca qatnağan şeer civarı trenleri endi Cankoy–Armânsk–Canköy marşrutı boyunca qatnaycaq.

Bu vaziyetni biraz deñiştirmek içün Pridneprovsk demiryolu aprel 1 kününden başlap, 2 kündelik şeer civarı poyezdini – 6915 Zaporojye–Sivaş ve № 6914 Sivaş – Novoalekseyevka, aprel 2-den başlap, daa eki poyezdni (№ 6913 Novoalekseyevka – Sivaş ve № 6916 Sivaş – Zaporojye – 2 ) kirsetti. Melitopol–Sivaş meydanındaki toqtav yerleri de deñişmeyip qalacaq.

Novoalekseyevka–Canköy qısımındaki şeer civarı alâqasını temin etmek içün Pridneprovsk demiryolu Qırım memuriyetine: Melitopol–Canköy (Zaporojye motorvagon deposı erkânında) ve Cankoy–Novoalekseyevka (Aqmescit motorvagon deposı erkânında) qısımları arasında eki şeer civarı trenlerni ya da Solönoye Оzero stantsiyasına baracaq ekişer trenni kirsetmege teklifinen buyurdı.Lâkin Qırım tarafı bu teklifni red etti.
XS
SM
MD
LG