Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım sıñırlarında nezaretni qaviyleştirdiler. Ukrainağa 12 biñ Rusiye vatandaşını kirgizmediler


Qırım işğali ve Ukraina şarqında yüz bergen adiseler şaraitlerinde Devlet sıñır hızmeti devlet sıñırlarnıñ qoruvını qaviyleştirmege devam ete ve kiriş noqtalarında ciddiy nezaretni keçire.

Ukraina Devlet sıñır hızmetiniñ matbuat-hızmetinde bergen malümatlarğa köre, teşkil olunğan provokatorlarnıñ taqımları, hususan Rusiye vatandaşlarından ibaret olğan gruppalar, Ukraina devlet sıñırını keçip ya da işğal olunğan Qırımdan qıtağa kelip olamay.

«Er kün mahsus sıñır ameliyatlar çerçivesinde Rusiye sıñırında biñden ziyade sıñır bölükleri hızmet ete. Bundan da ğayrı, Qırım sıñırındaki damartalar da quvetleştirildi. Soñki kün devamında Ukrainağa 250 Rusiye vatandaşına yol bermediler. Ameliyatnıñ başlanuvından berli Ukrainağa 12000 Rusiye vatandaşına kirişte red ettiler. Çünki olar memleketimizde ekstremist areketlerde işitrak ete bile ediler», – dep aytıla beyanatta.

Matbuat-hızmeti bergen malümatqa köre, sıñır nezareti vaqtında episi insanlarnıñ naqliye vastaları ve vesiqaları teşkerile.

«Qırımdaki ekstremist areketlerinde iştirak etken ve aynı şu maqsat ile Ukrainanıñ diger regionlarına yol alğan şahıslarğa mahsus diqqat ayırıla», – dep qayd ettiler hızmette.
XS
SM
MD
LG