Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım Rusiye toprağı olaraq tanılsa, o vaqıt RF Ukrainağa para berir


Rusiyeden maliye yardımnı almaq içün Ukraina Qırımnıñ RF-na qoşuluvı qanuniy olğanını tanımalı, bundan da ğayrı, anayasa islâatını, saylavlarnı keçirmek ve rusiyelilerni ayırımamaq kerek. Bunı Washingtonda Almaniya maliyenaziri Wolfgang Şoyble ile körüşüv çerçivesinde RF maliye naziri Anton Siluanov bildirdi.

«Lew ve Şoyblege aytqan 4 noqtaiy-nazarımız bar: anayasa islâatı, prezidentniñ qanuniy saylavı ve añlaşmağa mümkün olğan ükümetniñ teşkil etüvi, Qırım vaziyetiniñ qanuniy tanuvı ve Ukraina şarq regionlarında kergin meselelerniñ çezilüvi, – dep bildire Siluanovanıñ sözlerini RİA Novosti. – İdare etüvni barışq yollarnen, Ukraina qanunları boyunca, rus halqını ayırmayıp, qurban ve qırğınsız amelge keçirmek kerek. Böyle mevamıznı şart olaraq bildiremiz, böyleliknen Rusiye em bücet, em gaz meselelerinde maliyeviy yardımnı köstere bilecek».

Bıltır RF Ukrainağa 15 mlrd doll. miqdarında maliyeviy yardımnı köstermege qarar aldı. Faqat tek 3 mlrd doll. keçirmege yetiştirdi. Bundan soñraUkrainadaki siyasiy buhran mucadelesi neticesinde ükümet de deñişti. Bu sebepten Rusiye gaz içün endirim bermeyip, ukrain iqtisadiyatnıñ teminlevinden vazgeçti.
XS
SM
MD
LG