Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım mahkemesi “Hizb ut-Tahrir davası”nıñ iştirakçisiniñ tevqif müddetini uzattı


Ekinci Bağçasaray “Hizb ut-Tahrir davası”nıñ iştirakçisi Timur İbragimov
Ekinci Bağçasaray “Hizb ut-Tahrir davası”nıñ iştirakçisi Timur İbragimov

Kreml nezaretindeki Qırım Yuqarı Mahkemesi martnıñ 4-ünde ekinci Bağçasaray “Hizb ut-Tahrir davası”nıñ iştirakçisi Timur İbragimovnı nezaret altında qaldırdı. Bu aqta “Qırım birdemligi” cemiyet birleşmesi haber etmekte.

“Mahkeme oturışı bitti. Timur İbragimovnıñ sıñırlav tedbiri olğanıkibi qala - 2019 senesi aprel 9-ınace o nezaret altında bulunacaq”, - denile beyanatta.

Oturış qapalı edi, qarar ilânını tek Timur İbragimovnıñanasını yiberdiler.

2017 senesi oktâbrniñ 12-nde Rusiye telükesizlik hadimleri Bağçasaraynıñ altı sakini Timur İbragimov, Marlen Asanov, Memet Belâlov, Seyran Saliyev, Server Zekiryayev ve Ernes Ametovnı tutup alan edi. FSB olarnı Rusiyede ve onıñ tarafından ilhaq etilgen Qırımda yasaqlanğan «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtınıñ azaları olğanında qabaatlay.

«Hizb ut-Tahrir işi» boyunca apiske alınğan ve mahküm etilgenlerniñ imayecileri olarnıñ taqip etilmesi diniy sebeplernen bağlı olğanını tüşüne. Advokatlar qayd etkenine köre, Rusiye uquq qoruyıcı organları tarafından bu dava boyunca taqip etilgenler – ekseriyeti qırımtatarlar ve ukrain, rus, tacik, azeri ve islâm dinini kütken diger millet vekilleri. Halqara uquq işğal etilgen topraqlarda işğalci devlet qanunlarını kirsetmege yasaqlay.

«Hizb ut-Tahrir» halqara islâm siyasiy teşkilâtı, bütün musulman devletleriniñ islâm halifeligine birleştirilmesini öz maqsadı olğanını ayta, amma olar, bu maqsatqa irişmek içün terroristik usullarnı red ete ve Rusiyede adaletsiz taqip etilgenini ayta. Rusiye Yuqarı mahkemesi 2003 senesi «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtını 15 «terrorist» birleşme cedveline kirsetip, onı yasaq etti.

XS
SM
MD
LG