Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım «halq imayesi» Aluştada jurnalistlerge ücüm etti


Aluştada «halq imayesi» askerleri «Tvoya gazeta» çıqaruv taqımına ücüm etti.

Ziddiyet mayıs 21 künü yüz berdi, lâkin onıñ aqqında tek şimdi belli oldı.

Bu künü, «Tvoya gazeta» malümatına köre, kurortnıñ yalısında «Qırım Cumhuriyetiniñ kurort ve turizm nazirligi» tarafından ilân etilgen Qırım «halq imayesiniñ» insanlarğa yalığa keçüvni qapatqan qorularnıñ devirgeni olıp keçe edi.

Çıqaruv taqımınıñ azaları, numayışnıñ eñ meraqlısını çıqarıp, çette turıp, aktsiyanı muzakere ete edi. Jurnalistlerniñ yanında çıqaruv taqımınıñ aytqanını begenmegen belgisiz şahıs bulunğan edi eken. Çoq tüşünmeyip, o, jurnlistlerge yaqınlaşıp, mında «şübeli insanlar» ne etkenini soraştırdı.

«Tvoya gazeta» baş muarriri öz şeadetnamesini kösterdi, faqat adam buña da razı olmadı. Jurnalistler aman «halq imayesi» diaresiniñ ortasında qaldı, soñkiler:

«Provokatorlar!» dep, kameranı teslim etmege talap etmege başladı, lâkin başı yalıñız hatır kartnı almaqnen sıñırlandı. Onı tutıp alıp, «halq imayesi» kene qorularnı devirmege başladı.

Neşirniñ malümatına köre, çıqaruv vaqtında jurnalistler tek kendi kamerası ile degil de, KPRF Aluşta şeer komitetiniñ donatması ile qullanğan edi eken. Olar donatma saiplerine telefon açtı, soñra polis hadimleri kelgende, hatır kartı qaytarıldı.

«Eger halq imayemiz öz zenaat mecburiyetlerini eda etken jurnalistler ile özlerini öyle alıp barsalar, böyle vaziyetke tüşken adiy vatandaşlar ile ne olacaq edi? – dep bere sualni «Tvoya gazeta».
«Tvoya gazeta» videosı
XS
SM
MD
LG