Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım aviatsiyası Aqmescit kontroli altında olacaqtır


Bugün saat 9-dan başlap, Qırımda ava areketleriniñ idaresi bütünley Aqmescit uçuşlar idare merkezine keçecektir, dey İTAR-TASS.

«Mütenasip aeronavigatsion malümat ava boşluğınıñ qullanıcılarğa, yerli ve çetel aviakompaniyalarğa da barıp çıqtı», – dedi ava areketiniñ teşkil etüvi boyunca Devlet korporatsiyasınıñ reisi.

Onıñ aytqanına köre, ava areketiniñ hızmeti evelleri Aqmescit merkezine bağlı olğan ava boşluğı sıñırında olacaqtır.

«Hızmet halqara standartlarına ve Halqara grajdan aviatsiya teşkilâtınıñ tevsiye etilgen ameliyatına köre, evel çalışqan hadimler ve radiotehnik vastalarnıñ qullanuvınen olıp keçecek», - dep ayttılar devlet korporatsiyasında.

Март 31 künü Avropa kontroli Qırımğa, şu cümlede Aqmescit ve Aqyarğa uçuşlarını yasaq etti. O Qırım rayonındaki uçuşlarında ukrain, bulğar, roman ve türk dispetçerlerniñ aytqanlarına esaslanmağa tevsiye etti.

Avropa kontroli Qırımnıñ ayırı bir ava boşluqlarındaki idaresini Dnepropetrovsk ve Odessa idare merkezlerine berdi.

Avropa kontroliniñ azaları olmağan Rusiye aviakompaniyaları rusiye dispetçilerine esaslanalar, çünki Qırım ve onıñ ava boşluğı Rusiye territoriyası sayılmaqtadır.

Mart 2 künü ICAO Qırım ava boşluğı Ukraina mesülietligine ait olğanını tasdıqladı. Rusiyeniñ bu alandaki ava areketlerini idare etmek niyeti sebebinden ICAO ola bilecek havflılıq aqqında tenbiyeledi. Bir ava boşluğında birden ziyade merkezniñ idare etüvi ola bilecegi sebebeinden Qırım ava boşluğına kirmemege tevsiye etken edi.
XS
SM
MD
LG