Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım akimiyeti ekizler doğuvınıñ «rekordını» qayd ete


Rusiye işğal etken Qırımda keçken afta «doğğan ekizlerniñ rekord sayısı» qayd etildi, dep bildire Qırım Adliye nazirliginiñ matbuat hızmeti.

«8 ekiz qayd etildi: 2-şer – Aqmescit ve Sudaqta, birer – Saq şeerinde, Aqşeyh, Curçı ve Krasnoperekopsk rayonlarında. Bu sayı rekord ola, çünki Qırımda bir afta içinde eñ çoq 4 ekiz dünyağa kelgen edi», – dep aytıla haberde.

Adliye nazirliginiñ malümatına köre, «yañı doğğanlarnıñ umumiy sayısı da yüksek» – eki afta içinde olarnıñ sayısı 500-ge yaqınlaştı.

Eñ çoq Aqmescit ve Aqmescit rayonında – 126, Kezlevde – 23, Keriç ve Bağçasarayda – 19-ar, Saq, Qarasuvbazar rayonı ve Yaltada – 18-er, Canköyde – 16 bala doğdı.

Qırımlılar balalarına siyrek rastkelgen adlarnı qoya: Anfisa, Alevtina, Emilâ, Asel, Yan, Gülsum, Filipp, Miloslava, Arianna, Vesta, Asene, Emran, Vilena, Karolina, Hariton, Şandro ve Agnessa.

Bundan ğayrı, bir afta içinde 139 çift evlendi. Aqmescit ve Aqmescit rayonında 57, Yaltada 17 ve Keriçte 12 qoranta quruldı. Kelinler 29-32 yaşlarında, kiyevler 32-36 yaşlarında edi, – dep bildirdi Qırımdaki Rusiye adliye nazirligi.

XS
SM
MD
LG