Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım şeerlerinde Ğalebe bayramını qayd ettiler


Aqmescitte cenk veteranları, işğal etilgen Qırım ve Aqmescitniñ «akimiyeti», şeer sakinleri Ğalеbe kününe bağışlanğan yürüşte iştirak ettiler, dep bildire KİA.

Tedbirler «Qırım Cumhuriyetiniñ» Devlet Şurası binasınıñ yanında başlandı. Mında T-34 abide-tankqa gülçemberler qoyuv merasimi olıp keçti. Soñra kolonnalar şeer soqaqlarından Gagarina adına bağçasındaki Belgisiz askerniñ mezarında Ebediy ateşke yol aldı. Mında yürüş iştirakçileri cenk yılları elâk olğanlarnı sükünet daqiqası ile añdı, dualar oquldı.

Veteran ve qırımlılarnı «Qırım Cumhuriyetiniñ» «yolbaşçıları» Sergey Aksönov ve Vladimir Konstantinov hayırladılar.

Resmiy tedbirlerden soñ veteranlarnı hayırladılar, «asker botqası» ve «cebe yüz grammı» ile tarla aşhanesi çalışa edi.

Aluştada mayıs 9 künü «akimiyet» vekilleri şeerniñ merkeziy qısmındaki arbiy qabirlerge ve Mirnıy mikrorayonındaki mezarlıqta Belgisiz asker abidesine gülçemberler qoydı.

Uruş meydanlarında elâk olğanlarnıñ hatırasına aluştalılar arasında ateş yanğıradı ve sükünet daqiqası olıp keçti. Barışıq temsili olaraq kökke beyaz gögercinler yollanıldı.

Mitingniñ soñunda iştirakçilerniñ kollonası Aluşta yalısına taba yöneldi. Mında yerli icadiy taqımlarnıñ ve bala ve yaşlar icadı, qoranta, bala ve yaşlar işleri boyunca hızmet Merkeziniñ azalarınıñ çıqışları oldı.

Kolonnanıñ areketi devamında arbiy zamanğa bağlı olğan bütün abide, memoriallarğa gülçemberler ve girlândalar qoyuldı.

Ulu Vatan cenkiniñ veteran ve iştirakçileri içün şeer restoranlarnıñ birisinde ziyafet azırlanıldı. Bayramnı aqşam kontsert ve tantanalı fişenk ile devam etmege planlaştıralar.

Yaltada mayıs 9 künü şeer sakinleri mitingge Şüret bayırında Daimiy ateş yanında toplanıldı. Mında olar içün orkestr çala ve tarla aşhanesi azırlanılğan edi. Kelgenler Ulu Vatan cenkinde elâk olğanlarnıñ ölmez cesaretini sükünet daqiqası ile añdı.

Yaltı «yolbaşçıları» ve Ulu Vatan cenkiniñ veteranları Ebediy ateşke hatıra çemberlerni qoydı, soñra şeerde halq eglencesi başlandı, dep haber ete agentlik.
XS
SM
MD
LG