Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Putinge qırımtatarlarnıñ topraqlarını qanunlaştırmağa rica eteler


Tatarstan prezidenti Rustam Minnihanov RF prezidenti Volodımır Putinge Qırım ziyareti ve qırımtatarlarnıñ meseleleri aqqında aytıp berdi.

Bunı Rusiye Federatsiyası Prezidentiniñ resmiy saytında bildireler.

Tatarstannıñ prezidenti aytqanına köre, o, Qırımnı 3 kere ziyaret etti ve qırımtatarlarnen keçirgen körüşüvlerden soñ, yıllar devamında çezilmegen meseleler dairesini çezdi.

Ayırıca, Rustam Minnihanov «Repressiyağa oğrağan halqlarnıñ reabilitatsiyası aqqında» Qanunğa qırımtatarlarnı da kirsetmege teklif etti. Onıñ fikrince, böyle areket maneviy destek ola bile.

«Ekinciden, Volodımır Volodımırovıç, olar Sizge öz planlarını, öz noqtaiy-nazarını bildirmege isteyler ve, eger böyle imkân olsa, qırımtatar aktivistleri Siznen körüşmege ister edi, – dedi körüşüv devamında Minnihanov. – Diqqatımnı celp etken üçünci mesele budır: Olarnıñ yaşağan yerlerini qanunlaştırmağa kerek, bu birinciden. Ekinciden, olarnı desteklemek, belki de, bir de bir leyhanı azırlamağa lâzim. Bu sualni Qırım akimiyetindeki işdeşlerimiznen de muzakere etik. Bu meselede de yardımıñız kerektir».
XS
SM
MD
LG