Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Putin ukrain akimiyetini «islâ olmaz şeylerden qaçınmağa» çağıra


Rusiye prezidenti Vladimir Putin Kiyev akimiyetini Ukraina vaziyetinde faal areketlerden saqınmağa çağırdı.

«Ümüt etem ki, vaqtınce vazifelerni eda etken insanlar ileride tüzetilmeycek areketlerni yapmazlar», – dedi Rusiye lideri, dep haber ete Azatlıq Radiosı.

O, Ukrainada mürekkep siyasiy protsessler olıp keçkenini de aytıp keçti ve Rusiye Çetel işler Nazirliginiñ «vaziyetniñ tüzeltüvi boyunca etken areketleriniñ aqibeti müsbet olacağını» da qayd etti.

Aprel 6-7 künleri separitistler Harkov, Donetsk ve Luganskta bir qaç memuriy binalarnı zapt ettiler. Harkov vilâyet memuriyetni ve Ukraina havfsızlıq hızmetiniñ Harkovteki vilâyet idaresiniñ binasını endi boşattılar. Donetsk vilâyet memuriyeti ve Ukraina havfsızlıq hızmetiniñ Lugansktaki vilâyet idaresi alâ daa rusiye tarafdarlarınıñ qollarındadır.

Eñ qıyın vaziyet Luganskta, mında radikallar silâ mağazını zapt etti ve bugüngece bir çoq insannı esirlikte tuta ediler. Ukraina havfsızlıq hızmetiniñ malümatına köre, binanıñ yuqarı qatlarında minalar bar eken.

İçki işler naziri Arsen Avakov Ukrainanıñ şarqiy vilâyetlerinde vaziyet 48 saat içinde çezilecegini bildire. Onıñ aytqanına köre, uquq qorçalayıcalrnıñ vaziyetni çezmek içün eki variant bar – muzakereler ve küç qullanuvı.
XS
SM
MD
LG