Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Prezidentiniñ Qırım MC daimiy temsilciligi qırımtatarlarnıñ evlerinde keçirilgen tintüvlerni takbih etti


Nümüneviy resim
Nümüneviy resim

Ukrayina prezidentiniñ Qırım MC daimiy temsilciligi vaqtınca işğal etilgen Qırımda Ukrayina vatandaşlarınıñ evlerinde keçirilgen tintüvlerni takbih etti.

"Temsilcilik işğal memuriyetiniñ qanunsız areketlerini takbih ete ve Rusiyeden qanunsız sürette yaqalanğan Ukrayina vatandaşlarını, tamır qırımtatar halqınıñ temsilcilerini deral azat etmege talap etemiz", - dep yazıla bildirmede.

Bundan ğayrı temsilcilikte qanun qoruyıcı organlarınıñ ve QMC prokuraturasınıñ diqqatını Rusiye quvetçileri tarafından Ukrayina vatandaşlarınıñ aqlarınıñ qaba tarzda bozulmasına çektiler.

"Dünya toplulığını tecavuzcı memleketke sisiy ve sanktsiyalar tazyığını devam ettirmege çağıramız", - dep qoştılar temsilcilikte.

Yanvarniñ 24-nde işğal etilgen Qırımnıñ Canköy rayonında Rusiye quvetçileri qırımtatarlarnıñ evlerinde tintüv keçirdiler: Nemse Canköy köyünde (Blijnegorodskoye) Ekrem Kroşnıñ, Timofeyevka köyünde Ayder Asanov ve Refat Seydametovnıñ, Çoqraqlı Şeyh Eli Osman Abdurazakovnıñ, Canköyde Löman Zekiryayev ve Halil Mambetovnıñ evlerinde keçirile.

Yaqalanğanlar – Ekrem Kroş, Ayder Asanov, Refat Seydametov, Osman Abdurazakov, Leman Zekiryayev ve Halil Mambetov terroristik teşkilâtını teşkil etüv ve faaliyetinde iştirak etüv ile qabaatlanalar (RF Ceza qanunnamesiniñ 205,5 maddesi – QA). Yaqalanğanlardan biri, Halil Mambetov 67 yaşında.

Qırımnıñ işğal yolbaşçısı Sergey Aksönov qırımtatarlarnıñ evlerinde keçirilgen tintüvlerni izaatlap, quvetçiler "Ukrayina ile alâqalarda" qabaatlanğan altı kişini yaqalağanını bildirdi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG