Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Bağçasarayda, polis hadimini aqaretlegeninde qabaatlanğan faaliyetçiniñ işi boyunca mahkeme qapalı rejimde keçe


Kremlniñ kontroli altında olğan Bağçasaray mahkemesi mart 2-de saat 14:00-te polis hadimini aqaretlegeninde qabaatlanğan qırımtatar faaliyetçisi Şevket Razzakovnıñ işi boyunca oturışuvnı başladı. Bunı «Qırım birdemligi» bildire.

Teşkilâtnıñ malümatına köre, mahkeme qapalı rejimde keçe.

2017 senesi aprel 13-te Rusiye telükesizlik hadimleri Bağçasarayda Seydamet Mustafayevniñ evini tinttiler. Qırımtatar faaliyetçileri, ve olarnıñ arasında Razzakov, polisniñ areketlerini közetmek içün toplandılar. Polis ve OMON hadimleri, küç qullanıp, toplaşqanlarnı dağıtıp başladılar. Neticede 7 kişi yaqalandı. Razzakovğa qarşı ise «tükürüv şeklinde ifade etilgen» polis hadimini aqaretlevde qabaatlav taqdim etildi.

Qırım Rusiye tarafından ilhaq etilgen soñ Rusiye ukümeti mustaqil jurnalistler, cemiyet faaliyetçileri, qırımtatar milliy areketiniñ faaliyetçileri, Qırımtatar Milliy Meclisiniñ azaları ve bunıñ kibi de Rusiyede yasaq etilgen «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtı ile alâqalarından dolayı şübheli tanılğan Qırım musulmanlarınıñ evlerinde muntazam surette kütleviy tintüvler yaptıra.

XS
SM
MD
LG