Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Gece Qarasuvbazar bölgesinde belli olmağan şahıslar faaliyetçi Cafer Ametovnıñ evini qurşunğa tuttılar


Noyabr 16, çarşembeden cumaaqşamına keçer gecesinde Qırımdaki Qarasuv bölgesiniñ Qışlav (Kurskoye) köyünde belli olmağan şahıslar faaliyetçi Cafer Ametovnıñ evini qurşunğa tuttılar. Bunı öz Facebook’ında qırımtatar faaliyetçisi Zair Smedlâyev bildire.

Onıñ aytqanına köre, atış neticesinde zararlanğanlar yoq.

Qırım.Aqiqat adiseniñ tafsilâtlarını öglene.

Qırım Rusiye tarafından ilhaq etilgen soñ FSB yarımadada mustaqil jurnalistler, qırımtatar faaliyetçileri, muhalif ve Ukrainanıñ tarafını tutqan cemaatçılar ve diniy azlıqlarnıñ vekillerini muntazam surette yaqalay, soraştıra ve evlerinde tintüvler yapa. Uquqqoruyıcılar Rusiye telükesizlik küçleriniñ bu areketlerine, siyasiy maqsatlı areketler deyler.

Ukrainanıñ Yuqarı Radası 2014 senesi fevral 20-sini, Rusiye tarafından Qırım ve Aqyarnıñ muvaqqat işğali başlağan künü olaraq resmen ilân etti. 2015 senesi oktâbrniñ 7-sinde Ukraina prezidenti Petro Poroşenko münasip qanunnı imzaladı. Halqara teşkilâtları Qırımnıñ işğali ve ilhaqını qanunsız tanıp, Rusiyeniñ areketlerini taqbih ettiler. Ğarp ülkeleri bir sıra iqtisadiy sanktsiyalar qullandı. Rusiye, yarımadanı işğal etkenini red etip, oña «tarihiy adaletniñ tiklenmesi», dey.

XS
SM
MD
LG