Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Volodımır Zelenskıy, Ukraina musulmanlarını Qurban Bayramınen hayırladı


Ukraina prezedenti Volodımır Zelenskıy, Ukraina musulmanlarını Qurban bayramınen hayırladı. Hayırlav prezident saytında yerleştirilgen.

"Bu büyük bayram muabbetleşüv ve meramet duyğusını bağışlay, inançnıñ doğru yolunı añlamağa yardım ete ve müminlerniñ yüreklerini parlaq ümütler ile toldura. Çeşit-türlü din ve etnos vekilleriniñ arasında barışıq ve añlaşma munasebetlerini qurmaq içün çalışqan, Ukraina musulman teşkilâtlarınıñ işine büyük qıymet berem, ve ileride de semereli işbirlikke ümüt etem", - denile beyanatta.

«Главное – это улыбки детей». Празднование Курбан-байрама в Крыму (видео)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Bazar künü, avgust 11-inde musulmanlar, büyük bayramlardan birisini - Qurban bayramnı qutlay. Qırımtatarlar onı Qırımda ve qıta Ukrainada qayd ete.

Qurban Bayramı musulmanlarnıñ eñ büyük bayramlarından biri olaraq, Mekkege acılıqnıñ soñuna yetmesini temsil etip, Oraza Bayramından 70 kün keçken soñ İbraim peyğamberniñ qurbanı hatırasına keçirile.

Qurban Bayramı büyük meydanlarda cemaat ile qılınğan saba namazından başlana ve ondan soñ er yerde ayvanlarnı soyıp başlaylar. Bu ananeniñ tamırları, alemlerniñ Rabbisi İbraim peyğamberge oğlu İsmailni qurban etip çalmağa bermeyip ve sonki daqqasında qoynı kesmege buyurıp toqtatqanı aqqında qadimiy bir ikâyege barıp yeteler.

XS
SM
MD
LG