Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Dünya Tamır halqlar kününde Ukrainada qırımtatarlar, qırımçaqlar ve qaraylarnıñ medeniyeti aqqında aytıp berecekler (+video)


Qırımtatar bayrağı Kıyivde. Arhiv
Qırımtatar bayrağı Kıyivde. Arhiv

Ukraina haber siyaseti Nazirligi (HSN) Dünya Tamır halqlar kününe bağışlanğan haber kampaniyasını başladı, o avgustnıñ 9-ında Kıyivde taqdim etildi.

Hususan, HSN qırımtatarlar, qırımçaqlar ve qaraylarnıñ milliy urbalarını, medeniyet ve ürf-adetlerini köstergen siti-layt, bord, video- ve audiorolikler azırladı.

“Bu - ealige bilgi berecek kampaniyadır. Bu kampaniyanen biz ukrainlerni birleştirip, tamır halqlarnıñ medeniyeti aqqında daa çoq malümat bermege isteymiz. Bu siyasiy kampaniya degil, o - medeniyet aqqında, o - insanlar aqqında, o - Ukrainanıñ tamır halqlarnıñ özgünligi aqqında”, - HSN-niñ baş naziriniñ muavini Emine Ceppar ayttı.

Dünya Tamır halqlar künü er yıl avgustnıñ 9-ında qutlana. O 1994 senesi BMT Baş Assambleyasınıñ qararınen tasdıqlandı.

2014 senesi martnıñ 20-sinde Ukrainanıñ Yuqarı Radası qırımtatarlarnı tamır halq olaraq tanıdı. Bu qarar içün 283 mebus rey berdi. Ukraina, tamır qırımtatar halqınıñ ve Ukrainanıñ milliy azlıqlarınıñ etnik, medeniy, til ve diniy özgünligini saqlav ve inkişafını, kefalet ete.

XS
SM
MD
LG