Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Medvedev: AQŞ-nıñ yañı sanktsiyalarını iqtisadiy cenkniñ ilân etüvi kibi qabul etmek mümkün


Dmitriy Medvedev
Dmitriy Medvedev

AQŞ Moskovağa qarşı sanktsiyalarnı küçleştirse, bunı iqtisadiy cenkniñ ilân etüvi kibi qabul etmek mümkün dep ayttı Rusiyeniñ baş naziri Dmitriy Medvedev. Bunıñ aqqında Rusiye KHV haber ete.

“Eger banklarnıñ faaliyeti yasaqlansa ya da bir de bir para birleminiñ qullanılması, bunı doğrudan iqtisadiy cenkniñ ilân etüvi kibi qabul etmek mümkün. Ve bu cenkte areket etmege kerek olacaq: iqtisadiy usullarnen, siyasiy usullarnen, ihtiyac olsa - başqa usullarnen de. Ve bizim amerikalı dostlarımız bunı añlamaq kerek”, - dep qayd etti Medvedev.

Vaşıngtonnıñ (Washington) Rusiyege qarşı ilân etilgen yañı sanktsiyaları sebebinden, rusiye rublesi keskin şekilde ucuzlandı. Yevroğa nisbeten rusiye para birlemi 3 rubleni coya, dollarğa nisbeten ise - 2 ruble 69 kapikni. Avgustnıñ 10-una Rusiye merkez bankı tayinlegen yevro kursu - deyerli 77 ruble, dollar ise - 66 ruble 28 kapik.

Rusiyege qarşı yañı AQŞ sanktsiyaları avgustnıñ 22-sinde quvetini alacaq. Sıñırlavlar Büyük Britaniyada Solsberi (Salisbury) şeerinde rusiye hafiyeliginiñ agenti Sergey Skripal ve oñıñ qızı Yuliya Skripalniñ zeerlengeninen bağlı. Vaşıngton bildire ki, Rusiyeniñ Büyük Britaniyada “Noviçök” zeerlegen maddeni qullanğanı halqara uquqnı boza.

Yañı sanktsiyalar aviatsiyada qullanılğan elektron cihazlarnıñ Rusiyege ihracını yasaqlay, “Aeroflot”qa ise AQŞ-na uçuşlarnıñ yasaqlanması mümkün.

Rusiyeniñ Tışqı işler Nazirliginiñ matbuat kâtibi Mariya Zaharova AQŞ-nıñ sanktsiyalarına qarşılıq tedbirlerni azırlağanlarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG