Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Muqaddes Beraat gecesi Aqmescit camisini yaqmağa tırıştılar


Bugün, iyün 13 künü, belgisiz şahıslar Aqmescitniñ Çuqurça mikrorayonında yerlekşen camige «Molotov kоkteyl»lerini atıp, onı yaqmağa tırıştılar.

Bunı caminiñ imamı Muhammed İslâmov bildirdi, dep haber ete Qırım musulmanları diniy idaresiniñ matbuat hızmeti.

İmamnıñ sözlerine köre, kamera yazılarından körüne ki, saba saat 5-te camige belgisiz şahıs kelip, binağa üç patlav aletni atıp, qaçıp ketti.

Bundan da ğayrı, vandallar cami etrafındaki qoruğa faşist svastiskanıñ resimini qaldırğaanlar. Şimdi vaqia yüz bergen yerde uquq qorçalayıcılar çalışmaqta.

Qırım «İçki işler nazirliginde» Qırım.Aqiqatqa bu malümatnı tasdiqladılar ve uquq qorçalayıcı organlarına bunı cami imamı aytqanını qayd ettiler.

Qırım «İçki işler nazirligi»niñ matbuat hızmeti bergen malümatına köre, yerli insanlar alevni, fevqulâde vaziyetler boyunca nazirligini çаğırmayıp, söndürdiler.

Bu vaqia boyunca cinaiy iş açıldı.


Hatırlatamız, 1998 senesi cinayetçiler camide pencerelerni qırğan ediler, 2004 senesi cami divarları ve minaresine pis sözler yazılğan edi. Keçken sene aynı şu camiden belgisiz şahıslar kameranı hırsızladılar.

Bundan da ğayrı, keçken sene Saq şeerinde Qurban bayramı arfesinde ve nevbetteki künü Qurman rayonında camilerni yaqqan ediler. Milis hadimleri teşkerüvlerni keçire edi, amma neticeler alâ daa yoq.

«Çuqurça-cami» yerli qırımtatar ealiniñ parasına ve Meclisniñ qol tutuvı ile qurulğan ve 1998 senesi avgust 26 künü açılğan edi. Mında er afta cuma namazına 300 insan kele.
XS
SM
MD
LG