Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Meclis reisi Yalta Rusiye eyyetiniñ Türkiye ziyaretini izaatladı


Refat Çubarov
Refat Çubarov

Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarov Yaltanıñ Rusiye memuriyeti eyyetiniñ Türkiye ziyaretini izaatlap, Türkiye memurları «Rusiye cinayetçilerini qara kirişten medeniy dünyağa çıqarmağa tırışa», dep ayttı.

«Qırımda Rusiye işğalcileri tamır qırımtatar halqına qarşı repressiya ve taqiplerni quvetleştire, nezaketli Türkiye memurları ise işğal etilgen Qırımdan Rusiye cinayetçilerini odalarında qarşılay ve 2014 senesi qırımlı satqınlar çıqarılğan medeniy dünyağa qara kirişten kirsetmege tırışa», – dep yazdı Çubarov Facebookta.

Onıñ bildirgenine köre, «Birleşken şeerler ve yerli akimiyetler» teşkilâtınıñ Dünya şurası vaqtında Rusiye işğal etken Yaltanı bu teşkilâtqa kirsetmek qararı alındı.

«Eñ kederlisi şu ki, iç bir Türkiye memurı, bu teşkilâtnıñ yolbaşçısı olğan Könya şeer yolbaşçısı bile, Rusiye tarafından işğal etilgen Qırımda yerleşken Yalta şeeri aqqında aytılğanını añlamadı. Amma tek Könya şeeriniñ yolbaşçısı bunı yapsa, o qadar kederli olmaz edi», – dep qayd etti Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi.

Yaltanıñ Rusiye yolbaşçısı Yanina Pavlenko Telegram kanalında Türkiyede buluna, dep tasdıqladı. O, Beylikdüzü belediye yolbaşçısı, yerli ticaret-sanayı odasınıñ vekilinen körüşti, dep bildrdi. Rusiye kütleviy haber vastalarınıñ malümaına köre, eyyet erkânında Yalta Rusiye belediyesiniñ yolbaşçısı Konstantin Şimanovskiy de bar.

Ukrayına Tış işler nazirliginiñ spikeri Oleg Mıkolenkonıñ qayd etkenine köre, Ukrayına topraq bütünligine qoltutqan Türkiye akimiyeti Rusiye provokatsiyasına» kerekli cevap berir ve ileride tekrarlanmasına yol bermez.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG