Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Matbuat vastaları – AB 107 Rusiye vatandaşını sanktsiyalar ile qorquza


Avropa Birliginiñ viza ve maliyeviy sanktsiyalarına oğray bilecek Rusiye vatandaşlarınıñ cedveline daa 107 insan, şu cümleden, memleketniñ aman-aman bütün yolbaşçıları ve bir qaç belli jurnalist kirdi.

Vesiqanıñ kopiyası olğan «Kоmmersant» gazetasında qayd eteler ki, vesiqanıñ «Soñsuz cedvel» degen serlevası bar. Demek, kerek olsa, AB onı daa da keñişlete bile.

İşbu cedvel 5 gruppadan ibaret: uquq çıqarıcı organlarnıñ temsilcilleri, icraiy akimiyetniñ temsilcilleri, şu cümlede prezident Vladimir Putin, baş nazir Dmitriy Medvedev ve çetel işler nazirliginiñ başı Sergey Lavrovdan ğayrı, Rusiye havfsızlıq Şurasınıñ episi azaları. 3-nci gruppada FSB ve mudaafa nazirliginiñ hadimleri. 4-nci iş adamlar gruppasında – soyadlar daa yoqtır. Jurnalistlerniñ cedveli ise daa 3 soyad ile toldurıldı – Mihail Leontyev, İrada Zeynalova ve Mihail Gusman.

Gazetanıñ bergen malümatına köre, AB Qırım iş adamlarınıñ cedvelini de azırladı.

AQŞ ve AB eger de Moskva Ukrainağa ücüm etmege devam etse, Rusiyege nisbeten yañı sanktsiyalarnı kirsetmege azır. Bunı salı künü AQŞ devlet kâtibi John Kerry bildirdi.
XS
SM
MD
LG