Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Mart ayında tutulğan qırımtatarlarğa nisbeten apis müddeti noyabrniñ 4-ne qadar uzatıldı — uquq qoruyıcılar


Rustem Osmanov
Rustem Osmanov

Aqmescitniñ Kiyev rayon mahkemesi "Altıncı Bağçasaray gruppasınıñ" qırımtatar faalleri Memet Lümanov, Rustem Osmanov, Aziz Azizov ve Mustafa Abduramanovnıñ apis müddetini 2024 senesi noyabrniñ 4-ne qadar uzattrdı. Bu aqta "Qırım birdemligi" haber ete.

Osmanovnıñ imayesi, mahkeme qırımlınıñ daa evel mahküm etilmegenini, eki kiçik balası olğanını, yaşağan yeri ve içtimaiy bağları tek Qırımda olğanını ve bu sebepten SİZO-dan çıqarıla bilecegini red etti, dep bildirdi.

Azizovnıñ menfaatlarını qorçalağan advokat Aleksey Ladin, apis müddetiniñ uzattrılmasını Rusiye kontrolindeki Qırım Yuqarı mahkemesine şikâyet etmege niyetlengenini bildirdi.

2024 senesi martnıñ 5-nde Qırımda qırımtatarlarnıñ evlerinde kütleviy tintüvler keçti. Bağçasarayda taqiqat tedbirleri "Qırım birdemliginiñ" faallerinde, Canköy rayonında ise diniy erbaplarda keçirildi. Umumen 10 qırımtatarınıñ evinde tintüvler keçirildi.

Rusiye quvetçileri martnıñ 5-nde tutulğan qırımtatarlarnı terroristik teşkilâtta iştirak etüvde qabaatladı.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d3454ggyqnys2v.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
XS
SM
MD
LG