Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım işğaline tirenüv kününde Kyivde Rusiyeniñ istilâsı başlağanınıñ 10 yılına bağışlanğan sergi açılacaq


Fevralniñ 26-nda, Qırım Muhtar Cumhuriyeti ve Aqyarnıñ Rusiye işğaline qarşı tirenüv kününde, Kyivde «İstilânıñ 10 yılı – 10 yıllıq tirenüv» sergisi açılacaq.

Sergini Ukrayına milliy añ institutı «Prometey» telükesizlik müiti tedqiqatları merkezi ve Strategik bağlar ve informatsion telükesizlik merkezinen beraber teşkil eteler.

Sergi 15 mevzulı yazuvlı şiardan ibarettir. Er birinde Rusiye-Ukrayına cenkiniñ farqlı tarafları kösterile: cinayet, virane, ekologik felâket, cemaat tirenüvi, deñiz ve avadan istilâ, halqara birleşüv, yoq olğan mulk, mediağa qarşı cinayetler ve ilâhre.

Açılışta Ukrayına prezidentiniñ Qırım Muhtar Cumhuriyetindeki daimiy vekili Tamila Taşeva, Ukrayına medeniyet naziri vazifelerini eda etken Rostıslav Karandeyev, veteranlar işler naziriniñ vazifelerini eda etken Öleksandr Porhun, Ukrayına milliy añ institutınıñ yolbaşçı muavini Volodımır Tilişçak iştirak etecekler. Sergi bu adreste olacaq: Kyiv, Hreşçatık soq., 22.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG