«Qırım ilhaqınıñ 11 yılından soñ yarımadadan köçkenler bir çoq qıyınlıqqa oğraylar, hususan, meskennen teminlev boyunca devlet siyasetiniñ olmaması. Bu tedbirde biz faaller, teşkil etilgen teşebbüsçiler ve devlet organları memleket içinde köçip kelgenlerniñ mesken meselelerini çezmek içün nasıl işbirligi yapa ve bürokratiya ve kerçek adımlar olmağanda yeñilmegen manialarnı muzakere etecekmiz», – dey teşkilâtçılar.
Matbuat konferentsiyasınıñ iştirakçileri:
- Mihail Piştoy, «Qırım evi» mesken kooperativiniñ reberi;
- Yuliya Jitnikova, Qırımnıñ ukrayin cemiyetiniñ uquqçısı;
- Andriy Şçekun, Qırım Ukrayinleri Ülke Şurasınıñ vekili.
Teşkilâtçılarnıñ aytqanlarına köre, bu tedbir Qırımdan kelgenlerñ vaziyetini eyiliştirmek içün aqiqiy çezüvlerni baqmağa imkân berecek ve cemaat faalleri ve akimiyet organları arasında konstruktiv dialog içün meydan açacaq.
Tedbir saat 14:00-te başlana. Yayınnı bu bağlantıda olacaq.
Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.