Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kuleba dünya alimlerini Kıyiv vilâyetinde Rusiyeniñ arbiy cinayetleriniñ sebeplerini tetqiq etmege çağırdı


Dmıtro Kuleba
Dmıtro Kuleba

Ukrayina TİN yolbaşçısı Dmıtro Kuleba aprelniñ 10-nda dünya alimlerini Kıyiv vilâyetinde Rusiye ordusınıñ arbiy cinayetlerine ne sebep olğanını tetqiq etmege çağırdı.

Ukrayina TİN yolbaşçısınıñ fikrince, yüzlerce öldürilgen silâsız adamlarnıñ tapılğanı Buçada vaqialar "bir künde olmağan".

"Yıllar devamında Rusiyeniñ siyasiy elitası ve propagandası ukrayinlerge nefret ve degumanizm etip, Rusiyeniñ üstünligi ğayesini beslep, bu canavarlıqlar içün temel qoyıp keldi. Dünya alimlerini Buçadaki vaqialarğa ne sebep olğanını tetqiq etmege çağıram", - dep yazdı Ku leba.

Aprelniñ 2-nde Kıyiv vilâyeti Rusiye ordusından azat etildi. RF ordusı keri çekilgen soñ azat etilgen şeer ve köylerde silâsız adamlarnıñ kütleviy ölümi alları qayd etildi. İlk nevbette söz Buça aqqında kete.

Ukrayina ve bazı Ğarp memleketleri Rusiyeni Kıyiv vilâyetindeki arbiy cinayetleri içün mesüliyetke çekmege talap eteler.

Rusiye işğal vaqtında yüz bergen öldürüvler faktı satellit resimleri ile tadıqlanğanına baqmadan, Kreml "silâsız adamlarnıñ öldürüvi ile bağlı er angi qabaatlavlarnı red ete".

Ukrayinağa qarşı Rusiye silâlı ücümi fevralniñ 24-nden sabadan berli devam ete. Rusiye ordusı arbiy ve vatandaş infrastrukturasınıñ esas obyektlerine avadan darbe endire, uçaq alanları, arbiy bölük, cermay bazaları, yaqıt stantsiyaları, kilse, mektep ve hastahanelerni viran ete.

Mesken rayonlarğa top, çoqlu ateş sistemaları ve ballistik raketalar vastasınen ateş açıla. Rusiye ordusınıñ zırhlı tehnikası Kyiv ve Rusiye sıñırına yaqın bir qaç vilâyet merkezini sarıp almağa tırışa.

Rusiye Ukrayinağa qarşı basqıncılıq cenk alıp barğanını inkâr ete ve bunı maqsadı «askeriysizleştirüv ve denatsifikatsiya» olğan «mahsus operatsiya» dep adlandıra.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d2ud65mnh9spru.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG