Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kreml: Putin ve Poroşenko ateşniñ toqtatılması aqqında laf etti


Ukraina ve Rusiye prezidentleri Petro Poroşenko ve Vladimir Putin telefon vastası ile Ukraina şarqında ateşniñ toqtatılması aqqında laf ettiler, haber ete Rusiye prezidentiniñ matbuat hızmeti, dep bildire Azatlıq Radiosı.

«Vladimir Putin Lugansk rayonında Rusiye jurnalistlerniñ ölümi sebebinden öz qasevetini bildirdi ve Ukrainada ziddiyet noqtalarında çalışqan matbuat vastaları vekilleriniñ havfsızlığını temin etmek kerekligini ayırıca qayd etti», – denile beyanatta.

«Petro Poroşenko Rusiye matbuat vastalarınıñ ölümi sebebinden öz taziyelerini bildirdi ve Rusiye prezidentine onıñ emri ile zaruriy taqiqatlar keçirilecegi ve jurnalistlerniñ havfsızlığı teminlevi boyunca qarar alınacağını vade etti», – dep qoştılar Kremlde.

Ukraina prezidenti matbuat hızmeti bu subet aqqında daa bir şey bildirmey.

Luganskta iyün 17 künü «Rossiya» telekanalınıñ mühbiri İgor Kornelük elâk oldı. Soñra onıñ zenaatdaşı Anton Voloşinniñ vefatı aqqında malümat peyda oldı.

Arbiy-siyasiy taqiqat merkeziniñ yolbaşçısı Dmıtro Tımçuk Rusiye jurnalistleri Ukrainağa qanunsız sürette kirgenini ve terroristik taqımlarınıñ birisine yardım köstergenini qayd etti.

Devlet başı İgor Kornelükniñ ölümi sebebinden öz taziyelerini bildirdi.
XS
SM
MD
LG