Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Koronavirus: Qırımda 2800-den çoq insan tibbiy közetüv altında buluna


Qırımda 2801 insan tibbiy közetüv altında buluna, 62 insan – hastahanede, 10 kişi – observatorlarda.

Bu aqta martnıñ 30-nda Qırımnıñ Rusiye sağlıq naziriniñ muavini Anton Lâskovskiy Qırımda koronavirus tarqaluvına qarşı er künlik toplaşuvında ayttı.

Martnıñ 27-nde işğal etilgen Qırımda restoran, qave, bar, aşhane, bufet ve diger aş müessiselerini vaqtınca qapatmağa qarar alındı. Sımarış berip almaq ve evge sımarış etmek imkânı olacaq.

Qırımlılar bir afta tatilini nasıl keçireceklerini tarif etti (video)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Qırım akimiyeti esli-başlı insanlarnı (65 yaştan büyük) ve hronik hastalığı olğan insanlarnı tatil aftasında (martnıñ 28-nden aprelniñ 5-ne qadar) özüni tecrit etmelerine mecbur etti.

Koronavirus yuqunçınıñ tarqaluvına yol bermemek içün işğal etilgen Qırım ve Aqyarda «yüksek seviyeli azırlıq» rejimi ilân etildi.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG