Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kerry: AQŞ ukrainlilerniñ saylavını alğışlay ve Rusiyeniñ Qırım işğalini takbih ete


AQŞ ukrainlilerniñ saylavını alğışlay ve yañı saylanğan prezident ile işni devam etecekler. Bu aqqında AQŞ devlet kâtibi John Kerryniñ beyanatında aytıla, dep haber ete Azatlıq Radiosı.

«Ukrainliler birleşti, siyasiy fikirini bildirdi ve kelecegini sayladılar. Saylayıcılarnıñ faal iştirak etkeni ukrainliler Avropa institutlarınen bağlı ekâne, demokratik ve barışıq Ukrainada yaşamaq istegenlerini ifadeley. Bu saylavlarnıñ muvafaqiyetli keçirilmesi ukrain halqınıñ demokratik saylavını tasdıqlay. AQŞ demokratiya yensiñ diye, ukrainliler ve yañı saylanğan prezident ile işbirlik tutmağa devam etecekler. AQŞ Ukraina mustaqilligi ve topraq butünligini ürmet ete ve Rusiyeniñ Qırım işğalini takbih ete», – qep qayd ete Kerry.

Avropada havfsızlıq ve emekdaşlıq Teşkilâtı missiyasınıñ nezaretçileri Ukrainadaki saylavlar halqara qaideler ve standartlarğa uyğun keçkenini bildireler.

Rusiye tış işler naziri Sergey Lavrov dedi ki, Ukrainada prezident saylavları «problemsiz» olmadı, lâkin bu da müsbet bir adımdır. Onıñ aytqanına köre, Moskva Kiyev vekilleri ve Pötr Poroşenko ile muzakerelerge azır.

Bülletenlerniñ 90% teşkerilgen soñ, Pötr Poroşenko reylerniñ 54% qazanıp, ğalip çıqayata.

Ukrainada saylayıcılar faal iştirak etti, saylayıcılarnıñ 66%-dan ziyadesi rey berdi.
XS
SM
MD
LG