Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

İran, Ukrainağa ait «Boeingni» «istemeyip tüşürgenini» tanıdı


Tehran civarında tüşken «Ukraina ava yollarınıñ» uçağı İran arbiyleri tarafından «istemeyip tüşürildi». Bu aqta İran akimiyetiniñ beyanatında aytıla, onı BBC ve Associated Press bildire.

Resmiy Tehran malümatına köre, uçaq İslâm inqilâbı qaravul korpusınıñ müim obyektlerinden biri tarafına aylanğanda «duşman nişanı» olaraq köründi. Arbiyler, ABD ile kerginleşken munasebetler sebebinden «eñ yüksek seviyede azır edi», bu «insan hatasına» yol açtı.

İran Tış işler naziri Mohammad Cavad Zarif felâket içün afu soradı.

«Pek yazıqsınamız, halqımızdan, qurbanlarnıñ qorantalarından ve diger zarar körgen memleketlerden afu soraymız ve taziye bildiremiz», – dep aytıla nazirlik yolbaşçısınıñ Twitter haberinde.

Ukraina akimiyeti İrannıñ beyanatını daa izaatlamadı.

«Ukraina halqara ava yolları» ava şirketiniñ PS752 seferli Boeing 737-800NG uçağı yanvarniñ 8-nde saba Tehrandan Kyivge yol alıp, İran paytahtınıñ halqara ava limanından çıqıp tüşti. 176 insan elâk oldı, 167-si yolcu ve 9 ekipaj azası edi. Elâk olğanlar arasında – 11 Ukraina vatandaşı (ekipaj azaları ve 2 yolcu).

Uçaq 2016 senesi yapıldı. Şirketniñ bildirgenine köre, bir problemi yoq edi ve yanvarniñ 6-nda uçuştan evel tehnik teşkerüvi yapıldı.

Ukraina Tış işler naziri Vadım Prıstayko, İrannen Ukraina uçağınıñ qazasını tahqiq etüv ve onıñ sebeplerini ögrenüvde eki memleketniñ tahqiqat gruppalarınıñ koordinatsiyası aqqında añlaştı, dep bildirdi.

Daa evel bir sıra kütleviy haber vastası ABD ve diger memleketlerniñ istihbarat menbalarına esaslanıp, Ukraina halqara ava yolları ava şirketiniñ «Boeing» uçağı İran raketasınen tüşürildi, dep bildirdi, daa soñra bunı Kanada ve Büyük Britaniya liderleri de ayttı. İran akimiyeti 176 insan elâk olğan Ukraina uçağı tüşürilgenine dair versiyanı inkâr etken edi.

Şaatlar, İranda Ukraina uçağı tüşkenini videoğa çıqardı (video)
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

XS
SM
MD
LG