Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım Muhtar Cumhuriyetiniñ prokurorı: «İşğalciler Qırımda Ukrayınanen bağlı er şeyge daa agressiv baqıp başladı»


İgor Ponoçovnıy
İgor Ponoçovnıy

Qırım Muhtar Cumhuriyeti ve Aqyar prokurorı İğor Ponoçevnıy işğal altındaki yarımadada Rusiye akimiyeti «cebede olğan muvafaqiyetsizliklerden soñ» «Ukrayınanen bağlı er şeyge daa agressiv baqıp başladı». Bu aqta o, «İnterfaks-Ukraina» neşirine ayttı.

«2014 senesiniñ soñunda – 2015 senesiniñ başında yarımadada başlağan repressiya ve taqipler devam ete. Qırımda işğalden soñ belli bir vaqıt keçici müddet devam etti. Rusiyeliler akimiyetini qurğan soñ, qadı ve uquq qoruyıcılarnı tayin etken soñ ise – repressiv maşina bütünley çalışıp başladı», – dep ayttı Ponoçevnıy.

Onıñ bildirgenine köre, Qırımnıñ Rusiye işğaliniñ 9 yılı içinde Ukrayınağa qoltutqanını bir şekilde köstergen, işğalge tiringenler ya apiste yata, ya da yarımadanı terk etmege mecbur edi.

Prokurornıñ qayd etkenine köre, büyük cenk başlağanından Qırımda «eşitilmegen ve tanılmağan» Ukrayına tarafdarları peyda olıp başladı.

Rusiyede ve işğali altındaki topraqlarda Ukrayına tarafdarları taqip etile. Rusiyege qoltutqan bloger Aleksandr Talipov Telegram kanalında Ukrayına tarafdarlarınıñ şahsiy malümatını derc ete. Onıñ şikâyetleri esasında qırımlılar Rusiye ordusını «itibardan tüşürgeninde» qabaatlanıp, memuriy ve cinaiy mesüliyetke çekile. Ukrayına prokuraturası Talipovğa qarşı «milletlerara nefret doğuruv» maddesine istinaden cinaiy tahqiqat başlattı.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG