Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

İç bir memleket Ukrayinağa AB azası namzet statusınıñ berilmesine açıq şekilde qarşı degil – Kuleba


Dmıtro Kuleba
Dmıtro Kuleba

Avropa Birligi aza memleketleriniñ TİN başlarınıñ Brükselde körüşüvinden soñ Ukrayina Tış işler naziri Dmıtro Kuleba, iç bir memleket Ukrayinağa AB azası namzet statusınıñ berilmesine açıq şekilde qarşı olmağanını bildirdi.

"Bu qararnıñ qabul etilmyesiniñqatiy tarafdarları olğan memleketlerni bilem ve vaziyetniñ ketişatını alâ daa izlegenlerni ve tarihqa yaqın qarar bereceklerni de bilem", dedi Ku leba ve Ukrayinağa AB azası namzet statusınıñ berilmesine açıq şekilde qarşı olmağan iç bir memleketni bilmegenini bildirdi.

Amma o, şimdilik Ukrayinanıñ deral azalığı aqqında söz ketmegenini qayd etti.

"Amma biz, Ukrayinanıñ AB-ne namzet statusınıñ berilgen soñ AB integratsiya leyhasına qoşulmasına qarşı iç bir ratsional delil olmağanına inanamız", - dedi o.

Daa üç ay evel bunıñ aqqında laf bile yoq edi, dedi Kuleba, şimdi ise diqqa bunıñ iyün ayında ya da biraz soñra olacağına yönetilgen.

Fevralniñ 28-nde Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy AB azalıq arizasını imzaladı.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net . Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG