Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

İşğalciler tarafına keçken Qırım arbiy adamlarını Rusiyege alıp keteler – Tımçuk


Rusiye mudafaa Nazirliginiñ reberligi Rusiye tarafına keçken Qara deñiz Flotu ve Ukraina arbiy-deñiz quvetleriniñ arbiy hızmetçilerini eñ yaqın vaqıtta deñiştirecek ola.

Bunı arbiy-siyasiy tedqiqler Merkeziniñ reberi, «İnformatsion qarşılıq» gruppasınıñ reberi Dmitriy Tımçuk öz Facebook saifesinde yazdı.

«Bugünki künde Ukraina ve Rusiye pasportları olğan Rusiye Federatsiyası Qara deñiz Flotu zabitleriniñ bir qısmı Rusiyege hızmet etüvge yollanıldı ya da yollanılayata. Bunıñnen beraber, bizim malümatımızğa köre, Qırımda «deñişken» Rusiye Federatsiyası Qara deñiz Flotunıñ aceleden üstün hızmette bulunğan zabit, miçman ve arbiy adamlarını yañı hızmet yerlerine avuştıruv aqqında qarar azırlanıla.

Qırımda qalıp Rusiye ordusında hızmet etecek olğan ukrain arbiy adamları da aynı vaziyetke oğradı. «İnformatsion qarşılıq» gruppasınıñ malümatına köre, al-azırda Rusiye mudafaa Nazirligi olarnen kontrakt yerine bir yıllıq emek añlaşmasını imzalay.

«Böyle bir adım olarnıñ alacaq vazifesine, ve, tabiiy ki, para miqdarına tesir etmesi mümkün. Bundan ğayrı, Rusiye Federatsiyası Qara deñiz Flotunıñ arbiy hızmetçilerini kibi, satqınlarnıñ bir qısmını da Ukraina ile sıñırdan uzaq olğan Rusiye arbiy bölüklerine avuştırmağa azırlanalar», – dep bildire Tımçuk.
XS
SM
MD
LG