Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Estoniya Qırım ve Donbass meselesini BMT Telükesizlik Şurasınıñ kün terbinde tutmağa söz berdi


Qırımnıñ Rusiye tarafından ilhaq etilmesi meselesi daima BMT Telükesizligi Şurasınıñ kün tertibinde qalacaq. Bunı "Ukrinform"ğa tefsir bergende, Estoniyanıñ BMT-de daimiy vekili Sven Yurgenson aytıp berdi. Estoniya yanvarniñ 1-inden başlap Telükesizlik Şurasında Şarqiy Avropanı taqdim ete edi.

"Ukrainanıñ, hususan Qırımnıñ işğali meselesi bugün eñ müimlerden birisi ve biz onı daima kün tertibinde tutmağa tırışacaqmız. Bu eñ accı meseledir", - qayd etti o.

O, BMT Telükesizligi Şurası oğraşqan Şarqiy Avropada çatışmalar aqqında sualge cevap bererek, olarğa Pridnestrovye ve Gürcistan vaziyetleri ait dep, ayttı.

"Bizim başqa potentsial davalarımız da bar - Pridnestrovye ya da Gürcistannıñ işğal etilgen qısmı. Amma Ukraina meselesi şimdi eñ accıdır", - qayd etti Yurgenson.

Yanvarniñ 1-inde BMT Telükesizligi Şurasınıñ terkibine yañı daimiy olmağan azalar kirdi: Niger, Sent-Vinsent ve Grenadinler, Tunis, Vyetnam ve Sarqiy Avropanı taqdim etken Estoniya. Bundan evel bu işni Poloniya becere edi, daa evel ise 2016-2017 yıllarda - Ukraina.

XS
SM
MD
LG