Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Dnepropetrovsk ştabında Qırım.Aqiqat mühbirini «provokator» olaraq qabul ettiler


Dnepropetrovsk vilâyetiniñ milliy imaye ştabında Qırım jurnalisti, Qırım.Aqiqat mühbiri Svetlana Yereşçenkoğa bir kimse ücüm etmegenini aytalar.

Ştab hadimleri Azatlıq Radiosına çarşenbe künü aqşam bergen malümatqa köre, Svetlana Yereşçenko ştabqa aprel 28-de jurnalist kibi degil de, Qırım qaçağı kibi muracaat etti: o, şahsiy müessiseni yañıdan qayd etmege ve «PrivatBank» kartınıñ keri işletmesini istedi. Ştab bildire ki, şahsiy müessiseni yañıdan qayd etmege oña yardım ettiler, bank kartınen bağlı problemler de çezileyata.

Hadimlerniñ aytqanına köre, çarşenbe künü Svetlana Yereşçenko ştabğa kelip, Qırımdan köçip kelgen adamlarnıñ problemlerinen oğraşmağa yardım etecegini bildirdi ve vazife aldı. Ştab hadimi odanı terk etkende, Yereşçenko fotoapparatnı çıqarıp, bina ve vesiqalarnı çıqarıp başladı.

Ştabnıñ malümatına köre, Yereşçenko jurnalist olğanını aytmadı ve şeadetnamesini köstermedi, soñra ştab hadimi fotoapparatını alıp, ştabta çıqarılğan fotoresimlerni sildi.

Ştabta foto ve video çıqarmaq yasaq etile eken.

Vaqia şaatı olğan milliy imaye ştabı matbuat hızmetiniñ reberi Yekaterina Leonova bu zıddiyetni böyle izaatlay: «Memuriy binalarda reberlikniñ resmiy daveti olmasa, foto ya da video çıqarmaq yasaqtır. Müim bir vaqia ya da körüşüv osla, kütleviy haber vastaları bile 10-30 daqqa ögüne tenbiyelep keleler. Men bu qadınnı bir qaç kere ştabta körgen edim, o, diqqatnı celp etmey edi. Lâkin bugün o, özüni jurnalist kibi degil de, provokator olaraq alıp bardı».

Çarşenbe künü Qırım.Aqiqat mühbiri Svetlana Yereşçenko Dnepropetrovskqa kelip, qırımlılarnıñ yerleştirüvi boyunca ştabnıñ areketi ile tanış olmağa istedi.

Yereşçenkonıñ aytqanına köre, o, qırımlılarğa yardım ştabına kelip, sofrada aş payı ile olğan bir qaç torbaçıqnı taptı. Jurnalist olarnı fotoğa çıqardı. Faqat bunı qomşu kabinette bulunğan belgisiz adam kördi. O, kabinetten çıqıp, ştabnıñ binasında foto çıqarmağa yasaq olğanını aytır eken, jurnalistke atıldı.

O, özüni ştab yolbaşçısınıñ muavini olaraq tanıttı. Erkek jurnalistten fotoapparatnı küç ile çekip, öz kabinetine alıp ketti. Soñra milis hadimlerini çağırdı.
XS
SM
MD
LG