Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Devlet dumasınıñ deputatı Qırımnı qaytarmağa istegen Poroşenkoğa beterine azırlanmağa tevsiye ete


Eger de Ukraina akimiyetiniñ areketlerinde aqiqiy deñişüvler olmasa, bazarertesi künü Devlet dumasına Ukraina şarqında halqnıñ genotsidi aqqında qarar leyhası kirsetilecek.

Bunı iyün 7 künü Aqyarda Devlet dumasınıñ deputatı Sergey Mironov bildirdi, dep haber ete Qırım «akimiyeti»ne yaqın olğan «Krıminform» saytı.

«Rusiyede öz milliy merağı bar, biz onı imaye ete ve etecekmiz, şu cümleden, Ukraina şarqında da, anda şimdi insanlar qollarına silâ alıp, insan olmaq, rus tilinde laf etmek, öz taqdiri belgilemek aqlarını qorçalamağa mecburlar. Ümüt etemiz ki, vazifege başlağan Poroşenko bir qaç saat evelsi Normandiyada Vladimir Putinge bergen vadelerini amelge keçirir. Amma bizde aytılğanı kibi, eyilikke ümüt et, beterine azırlıq kör», – dedi Mironov.

O şunı da qayd etti ki, Rusiye şimdi ileride yapılacaq areketlerni tüşünmeli. Bazarertesi künü Devlet dumasına Ukraina şarqında halqnıñ genotsidi aqqında qarar leyhası kirsetilecek eken.

Ukraina prezidenti Petro Poroşenko bugün inauguratsiyası devamında Rusiye tarafından işğal etilgen Qırım Ukrainalı olğanını ve olacağını ayttı, bunı o Normandiyada Rusiye Federatsiyasınıñ yolbaşçılığına da bildirgen edi.
XS
SM
MD
LG