Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

"Delilikni toqtatıñız". Rusiyede cenkke qarşı piket keçirildi


Kirill Muhortikov
Kirill Muhortikov

Rusiyeniñ Novosibirsk şeerinde faal Kirill Muhortnikov yanvarniñ 5-nde "Cenkke yoq" plakatınen Lenin adına merkeziy meydanğa çıqtı. Oña qarşı RF ordusınıñ "itibardan tşürüv" ile bağlı protokol tizildi, dep haber ete Sibir.Aqiqat.

"Er eki taraftan pek çoq adam öle. Ukrayina tarafından öz toprağınıñ imayecileri öle, Rusiye tarafından ise rus propagandası ile zeerlengen insanlar. Memleketimizniñ qanlı cenkni devam etip ne yerge ketkenini añlamaq pek qorqulıdır. Piketimnen adamlarğa, sıradan bir rusiyeli ne qadar oturıp bunıñ oña tesir etmeycegini köstermege tırışsa da er keske tesir eyetecegini köstermege istedim. Oturmaqnı ve qorqudan titremekni toqtatıñız", - dedi o Sibir.Aqiqatqa.

2022 senesi dekabrniñ 31-nde Kirill Muhortikov Novosibirsk merkezinde "Menim fikrim ≠ cinayet degil" plakatınen piket keçirdi.

2023 senesi yanvarniñ 2-nde şu meydanğa "Cenkke yoq. Yeter manasız ölümler" plakatınen ressam Yuliya Gavrilova çıqtı.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG