Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda COVID-19-dan vefat etkenlerniñ sayısında rekord: bir künde 17 insan keçindi


Nümüneviy fotoresim
Nümüneviy fotoresim

Qırımda avgustnıñ 6-nda koronavirus yuqunçından vefat etken 17 insan qayd etildi, bu yañı rekord oldı. Vefat sayısı 1885 oldı. Bu aqta Qırımnıñ Rusiye sağlıq nazirligi haber ete.

Qırım ve Aqyardaki Rospotrebnadzor idaresiniñ malümatına köre, umumen 62454 COVID-19 hastası qayd etildi, tüzelgen 52378 kişi hastahaneden çıqarıldı.

Hatırlatamız, Qırımda avgustnıñ 6-nda 384 COVID-19 koronavirus hastası qayd etildi.

Rusiye nezareti astındaki Qırım ve Aqyar akimiyetiniñ koronavirus tarqaluvına dair statistikasını halqara teşkilâtlar ve diger mustaqil menbalar tasdıqlamay. Ukraina aq qorçalayıcıları Qırımnıñ Rusiye akimiyeti hasta sayısını eksiltip bildire, dep bildirgen edi.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

COVID-19 koronavirus yuqunçı

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG