Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Cemilev Türkiyege onıñ yaqalağanı altı rusiyelini qırımlı siyasiy mabüslerge deñiştirmesini teklif etken edi – Mambetov


Qırımtatar halqı lideri Mustafa Cemilev Türkiye akimiyetine onıñ topraqlarında yaqalanğan altı rusiyelini qırımlı siyasiy mabüslerge deñiştirmesini teklif etken edi, dep bildirdi Qırım.Aqiqatqa "Qırım Milliy varlıq vaqfı"nıñ reisi Lenur Mambetov.

Mambetovnıñ sözlerine köre, Türkiye Tış işler naziri Hakan Fidan ile koübşüv vaqtında Mustafa Cemilev 2021 senesi Türkiyede yaqalanğan altı rusiyelini qırımlı siyasiy mabüslerge deñiştirmesini teklif etken. Olardan dörtüniñ Çeçenistan yolbaşçısı Ramzan Kadırov ile alâqası bar. Olar casuslıqta ve Çeçenistan muhalifine suiqastta qabaatlana.

"O zaman Hakan Fidan, olar qarşı olmağanlarını, yalıñız bu insanlar Rusiyeni meraqlandırmağanını bildirgen edi. Eger RF deñişmek istese, alsınlar, biz olarnı bermege azırmız, degen edi. Olar Rusiyeni meraqlandırmağanı içün Kıyivge kelgenimnen kadırovlarnen alâqası olğan bir qaç çeçen ile körüştim ve bu pislerni azat etmek mümkün olğanını bildirdim. Amma bir şart bar, olarnıñ reberi Kadırov öz saibi - Putinge muracaat etecek ve qırımtatar siyasiy mabüslerni bu terroristlerge deñiştirmesini teklif etecek. Ve bu deñişüv "er kesni er keske" olmalı dedim, çünki çünki bizim adamlarımız terroristler degil, olar Qırımnıñ işğaline qarşılıq bildirgen qurbanlardır", - dep bildirdi Cemilev.

Cemilevniñ sözlerine köre, Çeçenistan diasporasınıñ temsilcilerini bu teklif meraqlandırğan, amma aytışmalarnı Rusiyeniñ Ukrayinağa qarşı büyük cenki toqtatqan. Aynı zamanda Türkiye temsilcisi yaqında olıp keçken körüşüvde Türkiye tarafınıñ noqta-i nazarı deñişmegenini bildirgen.

Faallerniñ malümatına köre, aqımdaki yılnıñ ilk üç ayında Rusiye işğal etken Qırımda quvetçiler 49 kerek qırımtatarlarnı yaqalağan.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün:https://d1ug5n8f9xpr1h.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG